Antrenarea rollerilor pentru cusca mobila – Scurt Istoric

In ultimi 5 ani Heinz W. Komfeld de Muelhein, Ruhr,din Germania de Vest au facut mai multe experimente cu rolleri si cusca mobila .

Aceasta cusca mobila de culoare alba, trasportabila in cat poate fi transportata cu masina. Este formata dintr-o cutie inchisa unde stau rolleri si o parte cu zabrele pt orientarea lor si pt eliberarea dropperilor.

In fiecare an Mr. Kornfeld isi ia tineri: rolleri de Briminghan si rolleri Orienatli si ii obisnuiete pe acesti cu cusca mobila.

In fiecare zi isi zboara rolleri. Dupa cateva saptamani schimba locatia custi cu cativa metri, rolleri obisnuinduse cu noua locatie.

Ceva mai tarziu domnul Kornofeld isi ia cusca mobila in masina si conduce cativa Kilometri distanta intr-un camp deschis unde elbereaza rolleri care se intorc inpoi la cusca.

Rolleri primesc manacare doar cand dropperi sunt bagati in cusca. Ei coboara din aer doar atunci cand domnul Kornfel prezinta dropperi. Dupa cateva luni de antrenament el poate merge in orice locatie, porumbei gasind intotdeauna cusca.

Pe parcusul ultimilor 5 ani domnul Konfeld a vizitat aproape 100 de orase in Germania de Vest cu rolleri si cusca mobila.

Mii de oameni au vazut eliberarea pasarilor si acrobatiile lor in aer. In 1971 a ajuns pana pe coasta Germanie cu cusca mobila. Presa a scris cu intuziasm despre acest lucru.

Punctul culminant a fost cu trasmisia la Tv , in septembrie 1971, milioane de oameni au fost capabili sa vada sepectacolul domnului Kornfeld si a rollerilor sai. Mai multe transmisiuni TV au urmat in octombrie, cand camermanul era gata sa filmeze atunci lanseza rolleri.

In timp ce rolleri sunt in aer domnul Kornfeld muta cusca mobila mai mult de un kilometru. Rolleri nu au avut nici o dificultate in a gasi cusca.

Domnul Kornfeld este presidintele Clubului German Flying Roller. Speram ca va fi capabil sa continue multi ani cu acest sport.

de Ulrich Reber- Dec 1971

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *