Bazele carantinei

Pentru mai multe luni epidemile au decimat populati de porumbei din Marea Britanie. In februarie am fost informat ca unul din crescatori nostri de top a fost serios supus unei epidemi de boala care a provocat moartea a proape intregului lot de porumbei.

Cu cativa ani in urma, un alt crescator de top a avut o epidemie. Ca de obicei, detalii despre acest cazuri nu sunt disponibile. In ambele cazuri stiu ca pastrau un numar mare de porumbei si aveau un sistem de gratar adanc care cel mai probabil a fost sprijinat de soareci.

Soareci genereaza si transmit Salmonella, care este la fel de mortala ca virusul boli Paramixo. Sunt foarte interesat sa stiu exact de unde au provenit aceste doua focare. Banuiesc ca porumbei noi, achizitionati, care nu sunt tinuti corespunzator in carantina inainte de a fi introdusi in lotul de porumbei, introducand aceste boli.

Aceste achiziti ar trebui izolate de lotul de porumbei aproximativ 9 saptamani. Acest lucru ofera timp noilor porumbei sa se adapteze la mediu si a constriu o rezistenta la gama de bacteri locale.

Lotul de porumbei stabilit cu mult timp in urma va construi o rezistenta la bacteriile locale, dar ar putea foarte bine sa fie purtatori de boala care ramane intr-o stare latenta. cu toate acestea, ele nu pot avea rezistenta la tulpinile diferite de virusuri si bacteri, care sunt introduse din alte parte.

Este posibil ca lotul pe care il avem sa aiba rezistenta la factori de stres locali (virusuri) , dar pot fi infectati atunci cand sunt in expoziti sau in masina de transport .

Factori de stres ( virusuri, bacteri, paraziti) pot fi introdusi de vizitatori prin patofi sau haine daca au fost la o expozitie sau au vizitat alta crescatorie. Nu exista nici o indoiala ca unele boli de porumbei sunt la fel de periculoase ca febra aftoasa.

Jack Prescott

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *