Care este cel mai bun regim alimentar pentru pasarile tinere si cum difera de cele mature?

Am remarcat in multe ocazi ca tineretul care il reproduce astazi este lotul de zbor care ai nevoie maine. Ramai cu asta in minte. Este extrem de important sa cresti, antrenezi, zbori si hranesti correct. Tineretul  ested in crestere si in curs de maturizare, este nevoie de o buna dieta care sa le satisfaca nevoile. Un grau de calitate este suficient pentru hranire cand pui sunt intarcati, mai au nevoie de apa curat, grit si minerale pentru a creste un specimen sanatos pentru reproducere.

Valoarea proteica a  graului poate fi considerabil diferita, mojoritatea trebuie sa aiba o valoare in jur de 11%, minimul necesar pentru a creste pentru a creste o pasare robusta si sanatoasa. In special in primele luni de viata pentru a spori cresterea tineretului  trebui sa mai adaugam  cateva seminte cu un continut ridicat in proteina si vitamine  solubile in grasimi care nu se gasesc in grau.

 O data pe saptamana sau poate la 10  zile, imi place sa le dau puiilor o mixtura de seminte (seminte de canari, mei, seminte de in) si daca nu sunt sigur de valoare proteica a graului ii mai pot hrani cu  mazare,neghina sau fasole.

O data dce pui incep sa joace ( de obicei intre 5 si 9 luni) este sigura schimbarea metodei de hranire cu  grau simplu , asigurandule o suficienta cantitate pentru o nutritive complete.

Yearlingi precu si  pasarele mature  beneficieaza si ele de suplimente din cand in cand. In perioada concursurilor, semintele mici, vitaminele si suplimente in apa si mineralele ar trebui sa le ridice forma sportive. Asigurate ca  o sa primeasca acestea dupa zbor, nu este o idee buna  sa le dam aceaste doar cateva zile  in timpul concursurilor.

In timpul ierni un ajutor benefic este porumbul, iar in timpul naparliri o mixture de seminte si vitamine . Mazarea  si fasolea asigura  o cresterea frumoasa si sanatoasa a penelor.

Extras din: “50 Question Answered for the more Experienced Roller Flier” de Graham Dexter

Leave a Reply

Your email address will not be published.