Cateva cuvinte- Brent Martindale

     As dori sa ma prezint. Numele meu este Brent Martindale si sunt membru al Clubului de Rolleri din Idaho. Am inceput sa cresc si sa zbor rolleri in mod serios in 1978. Inainte de asta am avut porumbei pe care mi i-a facut cadou fratele meu mai mare cand eram foarte tanar.

Am fost implicat in cel putin opt competitii in fiecare an incepand din 1978 si am concurat in Zborul International din Nord-Vest si in toate zborurile Cupei Mondiale. Nu ma laud ca eu cunosc toate raspunsurile dar voi incerca sa imi exprim gandurile cu privire la intrebarile pe care rex le-a pus in articolul sau.

Intai, as dori sa incep cu intrebarea, ,,Cum sa cresti rolleri buni?”. Sincer asta este o intrebare de un milion de dolari, dar aici se ajunge. Primul lucru care va sfatuiesc sa il faceti este sa alegeti un scop precis pentru care munciti. Nu va prostiti, mergeti direct la tinta. Prea mult din timp crescatorii incearca diverse chestii amagindu-se singuri. La sfarsitul anului rezultatele sunt identice. Lasati-ma sa va adresez o intrebare la care sa va ganditi.

Cine este crescatorul care va impresioneaza cel mai mult? De ce va impresioneaza? Raspunsul meu la aceasta intrebare este, ei stiu exact ce sa faca cu pasarile lor! Crescatorii care ma impresioneaza pe mine sunt aceia care au un program definit si il urmaresc strict. pot sa nu fiu de acord cu ideile lor, dar sunt de acord cu metoda lor. Al doilea lucru de o foarte mare importanta este sa inmultesti doar pasarile foarte bune pe care le ai. Aud o gramada de crescatori care spun ca ei reproduc din 10-20 de perechi pe an. Cate perechi dintre acestea sunt de buna calitate? Se potrivesc toate pasarile pe care le inmultesc in parametrii pentru care ii cresti? Daca da, atunci reprodu cati mai multi pui.

Urmatoarea idee cu privire la cresterea rolerilor este de a merge in vizita si de a vedea cat mai multe kituri si de a zbura cat mai multe pasari. Acest lucru iti va da o idee clara despre ce urmaresti. Te va ajuta sa descoperi calitatile si defectele porumbeilor tai. Te va ajuta sa gasesti si pasarile care ti se potrivesc. Cand ceva nu merge proveste si alte metode si informatii. Toate aceste informatii noi te vor ajuta sa iti formezi propriul program.

Urmatoare intrebare era ,,Cum sa hranesc pentru a concura?”. Modul in care hranesc pentru zbor e pe cale sa inceapa cu trei saptamani inaintea competitiei si face ca porumbeii sa zboare si sa fie ascultatori. Timpul de zbor este in jur de o ora. Nu sunt ingrijorat de jocuri, doar observ zborul si disciplina foarte atent. Incep sa reduc ratia de mancare putin cate putin si observ timpii de zbor. Cu o saptamana inaintea competitiei porumbeii trebuie sa zboare 30 de minute. Pe ce coboara timpul de zbor pe ce cresc jocurile.

Cu o saptamana inainte de competitie am selectata echipa de zbor. Daca am o parare sau doua care cad nu le inlocuiesc, concurez cu o echipa mai mica. Am timpul de zbor pe care il doresc si am crescut frecventa jocurilor. In timpul ultimei saptamani doar mentin pasarile acolo unde au ajuns. Daca pasarile devin prea slabe sau prea puternice actionez in consecinta. Daca vremea se schimba ajustez si pentru acest aspect. Tipul de mancare pe care il folosesc este acelasi folosit de toti.

Folosesc grau pentru a face pasarile sa zboare mai sus. Folosesc mei pentru a face pasarile sa slabeasca si pentru a controla inaltimea la care zboara. Voi hrani pasarile mai slabe cu mancare de la reproducatori si pasarile care joaca foarte tare vor fi hranite tot cu aceasi mancare. Primul lucru este sa observi de ce au nevoie pasarile. Nu o fa o munca din carte, lasa pasarile sa iti spuna de ce au nevoie.

Continuarea pe lucrurileasacumlevadeu.blogspot.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *