Formarea liniei de porumbei

Karen Lawson

Crescatori de porumbei cresc porumbei dupa un standard urmarind un obiectiv specific. Acest lucru poate include in functie de standard modelul culori, culoare capacitatea de zbor sau capacitatea de a se intoarce acasa.

Reproducerea in linie presupune inperecheri cosagvine moderate bunic- nepot, sau veri intre ei in scopul de a spori calitatile urmarite la viitoarele generati.

Inspectati pasarile si alegeti pasarile care le veti folosi la formarea liniei. Folosit exemplul de la voiajorii sport, folositi pasari care inbunatatesc rezistrnta sau viteza de zbor. Inperecheati porumbei de top ne inruditi dar foarte puternici la zbor.

Verificati puii daca sunt puternici la zbor si ofera performante. Atrenati puii pentru verificarea performantelor. Notati poerformantele pentru a face mai tarziu inperecherile. Acum aveti baza cu care sa lucrati in linie puteti demara programul de imperechere.

Urmariti pasarile care manifesta calitatile dorite de dumneavoastra. Privit totul ca pe un proiect si selectati doar puii de top.

Antrenati si observati urmasi din perechile de top. Selectati puii care au caracterele dorite. Imperecherea in linie necestita o familie alternativa care se trage din linie pentru evitarea consagvinizari exagerate in viitor.

Reproductia in linie inbunatateste caracteristicile dorite la porumbei. Studiati despre bolile ereditare care ar putea afecta linia de porumbei.

Planificativa strategia de inperecheri si monitorizati rezultatele. exista o diferenta de inperecherile in linie si imperecherile consagvine care pot transmite anomalii genetice vizibile si invizibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *