Hranirea porumbeilor de zbor

Hranirea porumbeilor de zbor este importanta pentru ca  exista o mare diferenta intre matca si lotul de zbor.
Porumbeii trebuie sa dispuna de minerale tot timpul anului.

Perechi de matca

Un bun sezon de reproducere incepe din timpul ierni, trebuie sa le construiesti destule rezerve pentru un sfert de kg de oua de buna calitate. Ei sunt hraniti in tipul ierni o data pe zi , seara, cu destula mancare in cat sa mai raman in hranitoare cateva boabe pt a doua zi dimineata.

Cu 3 saptamani inainte de a incepe sezonul de inperechere incepe hranirea porumbeilor cu un amestec bogat in proteine , acesta se mentine pe tot parcusul sezonului, dandule destula hrana pentru matca si puii. Fiecare pereche dispune de un bol suplimentar in boxa de reproducere.

Din iulie pana in octombrie se are in vedere ca porumbeii naparlesc (adaptam hrana).

Tineret

Porumbei de zbor tineri li se acorda un amestec bogat in proteine pana incep sa zboare, tot ceea ce li se da trebuie sa termine in 10 minute. O masa completa este formata din 20 -25 g , dupa 35 de zile ei primesc 15 grame in scopul de ai infometa in timpul antrenamentului.

O data ce porumbei incep sa zboare o sa primeasca un amestec cu mai putine proteine. Inainte de concurs sunt hraniti in ultimile 3 zile cu o mixtura scazut in proteine.

Suplimentele

Unele vitamine si oligoelemente sunt indispensabile mai ales ca cei mai multi din porumbei de zbor sunt hraniti doar cu cereale. In aceasta situatie suplimentele sunt chiar necesare.

Iaurtul amestecat cu boabe poate fi un bun probiotic, de asemnea drojdie proaspata pusa intro cana cu apa si amestecat dupa aceea cu boabe poate fi administrata cu un efect benefic asupra  porumbeilor.

Articol tradus

Leave a Reply

Your email address will not be published.