Prumbelul Jucator- Selectia la mana

Un Jucator nu poate performa cu mai mult stil si viteza decat ii permit structura corpului si a penajului.

Jucatorul perfect este scurt in toate trasaturile esentiale

Stern scurt.

Am masurat mii de jucatori in ultimi 15 ani. Cel mai lung stern masurat a fost de 6,8 centimetri iar cel mai scurt de 5,7 cm. In 11 mm sta motivul pentru joc cu viteza mare sau cu o viteza mica. Corpul ideal pentru jucatori este scurt si compact. Si cand facem referinta la “scurt” sau “lung” ne referim doar la lungimea sternului.

In antiteza porumbei voiajori au lungimea sternului intre 6,3 cm (prea scurt) si 8,9 cm (lungimea ideala)

Un stern de adancime medie

Un stern imbracat bine in muschi pare mai adanc. Acest lucru este de dorit avand in vedere ca sternul este punctul de ancorare pentru muschii pieptului. Muschi se pot contracta aproximativ o treime din lungime lor, deci acesti muschi furnizeaza o putere mai mare la bataile din aripa. Un muschi scurt si rigid produce o bataie de aripa puternica dar scurta, in schimb un muschi mai lung si elastic impinge aripa intr-un cerc mai mare, acest cerc este necesar pentru o bataie completa a aripi.

Un stern usor mai adnac in fata furnizeaza un spatiu mai mare pt organe, in special pt inima si sacii pulmonari. Cu toate aste nu am masurat nici o data, consider ca un stern scurt bine imbracata si bine inchis ne pune pe drumul corect.

O musculatura puternica a pieptului.

Pentru a avea un joc rapid, sternul scurt trebuie sa fie bine imbracat in muschii. Muchi pectoralii furnizeaza puterea pentru o bataile aripi.Un piept coerct imbaracat in muchi, incontestabil se simnte rotund , aproape ca o minge de tenis.

Remige primare subtiri.

Ultimile 4 remige din aripa este unde vrem ventilatia sa fie, cu cat aceste 4 pene sunt mai deschis cu atat mai bine. Cele mai dorite tipuri de remige primare sunt cele care isi mentin latimea pe toata lungime ei fara sa se ingraose de la cativa centimetri de varf.

Remige primare scurte.

In general vorbind cu cat aripa este mai mica in relatie cu greutatea carata cu atat trebuie sa bata mai tare.

Jucatori cu remige primare subtiri si scurte pot avea un zbor lent, le fel ca un fluture, dar in acelasi timp pot avea un zbor rapid pentru ca ei au o bataie a aripi mai puternica. Nu dorim ca porumbeii nostri sa joace asa cum un fluture ar juca , si aici se arat efortul nostru cand imperechem pt o aripa mai scurta cu remige primare subtiri.

Aripile mari si lungi sunt pentru zburatori de lunga durata precum Tippleri. Aripile scurte sunt pentru vitezisti.

Remige secundare scurte si subtiri.

Remige secundere scurte sun primordiale. In timp ce remigele primare asigura viteza si propulsia, remigele secundare asigura elevarea si dau voie pasari sa stea in aier pentru ore. Tippleri si voiajori de lunga distanta au o asemenea aripa. Daca nu ar avea remige secundare lungi ar obosi mult mai repede.

Jucatori ar trebui sa fie zburatori de scurta durata. Cand selectam pentru remige secundare lungi dam porumbeilor mai mult echipament dacat au nevoie. Un alt beneficiu al remgelor secundare scurte este acela ca putem vedea jocul clar.

Remigele lungi vor obstructiona axa de rotire porumbelului.

Brate scurte

Fizica ne invata ca, cu cat un lever este mai aproape de punctul pivot cu atat forta generata este mai mare. Atat timp cat ne dorim ca porumbei sa aiba o propulsie maxima in timpul jocului, toate oasele aripi trebuie sa fie scurte. Cu cat bratul aripi mai scurt cu ata mai bine.

 

Extras din “True spinning rollers II” de David D. Kowalski

Leave a Reply

Your email address will not be published.