Reprodu reproducatori

Oricare pasare detine doua gene pentru fiecare caracter, aceste gene pot fi diferite (heterozigote) in acest caz se manifesta doar una, sau de acelasi tip (homozigote).

Consangvinizarea duce inevitabil la pasari homozigote, cat mai multe caractere homozigote cu atat mai mare va fi depresia consangvina, deci in cele din urma depresia consangvina nu este un lucru asa de rau si nici un caz nu este un defect genetic.

Din acest punct de vedere pasarile homozigote au o valoare mai ridicata ca si reproducatori pentru simplul motiv ca ele pot transmite un singur tip de gena . Voloare genei pe care o transmite este egala cu priceperea si maiestria cu care sa facut selectia si trebuie inteles faptul ca orice defect este mostenit de urmasi.

„Pentru a reproduce reproducatori imperchezi foarte strans: semi-frati, bunic nepot si din cand in cand mama-fiu sau tata-fica” – Frank Otta – crescator de tippleri

Atunci cand punem doua pasari homozigote pe caracterele de performanta, teoretic, vom obtine pui cu o vitaliate crescuta, datorita heterozigozitati,si inzestrati cu caracterele de performanta.
Anker Alfons scrie in cartea sa „Rebuzul Zburatorilor” ca: doua pasari care timp de trei generati nu au avut nici un stramos comun asigura vitaliatea puilor pentru participarea la competitie.

Nu arunca gramezi de bani indiferent de ce cresti: voiajori, zburatori sau jucatori fa-ti singur propri reproducatori, consangvinzeaza pasarile cele mai bune si selecteaza draconic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *