Sangele

In vastele noastre cunostinte despre reproducerea animalelor avem un termen care prin propria definitie il folosim gresit atunci cand ne referim la mostenirea genetica a animalelor iar acesta este “sangele”.

Multi dintre noi folosim termenul de sange atunci cand ne referim la o anumita linie de porumbei. Cred ca a fost adoptat in decurusul a multor ani unde crescatorii cu diferite natiolatitai dintr-o lipsa de ceva mai bun ori dupa intelegere au inceput sa il foloseasca.

La mamnifere nu exista transfer de sange intre mama si fatul nenascut. Sangele mamei transporta oxigenul si nutrienti la uter, unde placenta filtreaza acestea si le transmite fatului nenascut. Sangele celor doi niciodata nu se va amesteca.

Pentru ca pasarile depun oua, nu au contact direct cu puii ca in cazul mamniferelor, deci se observa cum acest termen nu are nici un merit, mai degraba a fost prost inteles.

De fapt ce se intampla in amebele cazuri genele sunt trasmise de la o generatie la alta in mometul in care spermatozoidul face contact cu ovulul.

Acestia sunt adevarti transportori ai genelor, sunt cei care “pun cravata la costumul progeniturilor” Cand spermmatozoidul se intalneste cu ovulul informatia genetica a fost deja transmisa.

Data viitoare cand ne gandim sa facem o intoarcere inpoi pe stramosi sau orice alta forma de imperechere,trebuie sa ne gandim ca nu sangele este cel pe care incercam sa il mentinem ci mai degraba genele.

Sa fii informat este minutat.

Toate cele bune

Neen C.N.T.U

Leave a Reply

Your email address will not be published.