Zborul primavara

        Un bun stol de tumblari zburatori la mare inaltime ofera o mare satisfactie crescatorului care are acest hobby. Primavara este cel mai bun moment de zbor inainte ca sezonul de reproducere sa inceapa, acum pasarile pot zbura 9 ore fara probleme dar este perculos pentru ca vremea este foarte schimbatoare in Martie si Aprilie.

Hrana este compusa din orz si mazare, iar inainte cu jumatate de ora de zbor li se poate administra grau si seminte pentru canari , acest lucru ar trebui sa le mareasca durata de zbor cu doua ore, daca nu are efect inseamna ca pasarile nu sunt intr-o forma buna, ingrasarea poate fi un motiv pentru acest lucru, cruste uscate de paine si orz ii va ajuta sa slabeasca. iar cateva seminte de canepa dupa orz le va face bine. O cantitate mica de ceai de Virnant (ruta graveolens) le va inbunatati starea de sanatate si durata de zbor.

Cel mai potrivit moment pentru hranire primavarea este 8 dimineata si 6 seara. Pasarile trebuie urmarite foarte minitios, iar cele care trag stolul in jos sa fie elminiate din stol. Uneori masculi tineri care tocmai au fost impercheati vor parasi stolul si vor cobora, pasarile de acest gen nu sunt considerate a fi bune, singurul remediu pe care pot sa il recomanda este sa nu lasam la zbor ambi parteneri in acelasi timp, pana atunci cand femela depune ouale.

Extras din: “Zborul cu tippleri si tumberi” -G Smith 1886

Leave a Reply

Your email address will not be published.