Zburatorii de expozitie si prajitura.

Crescatori care au o crescatorie mare si au spatiu in plus, adesea pastreaza un compartiment pentru pasari care sunt folosite pentru antrenament . Normal acest lot de pasari este format numai dim masculi sau femele , dar si loturi mixte pot fi folosite.

Sunt cluburi de rolleri care au competitie pentru zbor de lunga durata, in aceste cazuri regulile competitiei cu tippleri trebuiesc adoptate.’ Aceste pasari trebuie sa fie un tip de jucator cu jocul redus capabil sa faca un zbor de lunga durata la mare inaltime cu un joc minim.

Cel mai bine sunt tinuti intr-un compartiment unde este semi-intuneric cu antremenete de trei ori pe saptamana. Acum este indicat ca pasariile sa fie hranite cu orz. Porumbei sunt tinuti pe aceasta diete de orz pana cu trei zile inainte de ziua concursului. Apoi un mix normal pana cu doua zile inainte de ziua finala, in aceasta zi, inainte de zbor pasarile sunt hranite cu o mica portie de seminte de canari.

O “prajitura” pentru zbor la indemana crescatorilor care a fost tinuta in secret de creacatori de tippleri este: cate o ceasca de, faina de mazare, faina de porumb, faina de ovaz, plus un mix 225 grame de seminte de canari, rapita si mei, toate aceste sunt amestecate cu ou pana devine o pasta. Totul se baga la cuptor pana devine tare.

Harniti cu aceasta ”prajitura” in fiecare zi , chiar daca nu antrenati pasarile pentru competitie o sa observati ca este o foarte buna reteta pentru pasari atunci cand nu mananca sau sunt in perioada de maparlire.

Extras din “Acrobats of the Air” by James E. Graham & Others

Leave a Reply

Your email address will not be published.